طريقه عمل الرز المعمر الفلاحي

 طريقه عمل الرز المعمر الفلاحي في البيت 
ارز معمر فلاحي في البيت 

في البدايه كلنا عارفين أن الرز المعمر من اشهر الوصفات المصريه 
وكمان عارفين اد ايه مكوناته بسيطه وسهله 
بس اتفقنا أننا قبل لما ناكل حاجه او ندخل جسمنا اي مكونات 
لازم نعرف فوائدها ايه 
يعني الرز المعمر عارفين أنه رز ولبن وقشطه سمنه 
بس عارفين فوائد كل مكون ايه 
نقول معلومه سريعه وندخل علي وصفتنا النهارده 

فوائد اللبن
رز معمر فلاحي في البيت 



الحليب معروف أن ليه دور مهم في توفير الكالسيوم لعظام صحيه 
لكن الحليب يوفر العديد من العناصر الغذائيه الأخري الضروريه 
لصحه جيده 
الي جانب الكالسيوم بعد الحليب مصدرللفسفور والبوتاسيوم والريبوفلافين وفيتامين ب وب12 
ويحتوي على معادن وفيتامينات أخري بنسب أقل

كمان اللبن مشروب لتعزيز صحه الجهاز الهضمي 
لانه بيحتوي علي اللكتيك الذي يساعد على تعزيز صحه الأمعاء وذياده التمثيل الغذائ،وهو مفيد للأشخاص الذين يعانون من الامساك 
لانه ليخفف من حركه الامعاء ،بالاضافه الي أنه ليعابح مشاكل الجهاز الهضمي
مثل متلازمه القولون العصبي والتهابات المعده 
كمان لازم نعرف أن اللبن لايودي لذياده الوزن لأن شرب كوب حليب يوميا حتي لو كامل الدسم لايزيد الوزن 
لكن لازم الاعتدال في السعرات الحرارية من المصادر الأخري للاكل 

فوائد الارز 



رز معمر فلاحي في البيت 


الارز الابيض غني بالكربوهيدرات ،وهي المصدر الرئيسي للوقود في الجسم ،بالاضافه الي ذلك فإن العديد من انواع الارز الابيض ،مدعمه بفيتامينات B.  باستثناء حمض الفوليك 
كمان الارز بيحتوي علي بعض المعادن وهو منخفض السعرات الحرارية والدهون 
ويوفر فوائد غذائيه لذلك يمكن أن يتناسب مع نظام غذائ 
صحي 
لكن نضع في الاعتبار لابد من توافر الاطعمه الغنيه بالالياف
لجعلها أكثر شبعا 

طيب ايه كميه الارز الي بنحتاجها يوميا

أصحاب الوزن من 60الي70كيلو جرام بيحتاحوا 3معالق ارز 
أصحاب الوزن من 80الي89كيلو جرام بيحتاحوا من 6الي 8معالق رز 
أصحاب الوزن من 90الي 100كيلو جرام بيحتاحوا من 9معالق حتي 12

هل الارز الابيض سهل الهضم ؟

بالنسبه للناس الي بتعاني من بعض امراض الجهاز الهضمي 
قد يواجهون صعوبه في هضم الألياف والبروتينات والدهون الموجوده في الكربوهيدرات المعقده ،في حين أن الرز البني أو الحبوب الكامله الأخري قد لايكون خيار لهم أثناء التوهج ،بسبب الانتفاخ والتهيج 
وبكدا يكون الارز الابيض سهل الهضم وخيار رائع 

مكونات عمل الارز المعمر الفلاحي في البيت 

3كوب لبن 
2كوب رز
1كوب ماء 
2معلقه صغيره ملح 
1معلقه كبيره زبده 
1معلقه كبيره سمنه 
2معلقه كبيره زيت
للوجه نص كوب كريمه اومعلقتين قشطه بلدي كبار

طريقه عمل الارز المعمر الفلاحي في البيت 

في البدايه هنجيب اللبن وفي حله علي النار نحط اللبن 
وابنيه ونغليهم 
وبنجهز الطاجن وندهنه بالسمنه يعني بنغلفه كويس من كل الجوانب 
بعد كدا نغسل الرز وتصفيه كويس 
وننزل بيه في الطاجن ونضيف الذبده والسمنه والزيت 
وندعك الارز بيهم يعني برده بنغلف الرز بالماده الدهنيه 
بعد كدا بنزل باللبن وابنيه السخنين 
ورشه الملح 
ونقلب 
وعلي الوش بنحط نص كوب كريمه طبخ أو معلقتين القشطه 
علشان الوش يكون غني ودسم 

طريقه تسويه الرز المعمر الفلاحي في البيت 

نشغل الشوايه ونحط الطاجن تحتها لمده 10دقايق 
علشان ياخد الوش الحلو 
بعد كدا هنطفي الشوايه ونشغل الفرن علي رف أوسط درجه حراره 180
لمده 40دقيقه هيكون الرز استوي 
لما يخرج نغطيه بفويل علشان الوش يفضل طري 
وبالف هنا 😋
ممكن نقدمه مع فراخ مشويه او حمام اوكباب حله 
انتي وذوقك 

في النهايه احنا ممكن ناكل كل انواع الاكل بدون ذياده في الوزن 
طالما عارفين نحدد كمياتنا وحاسبين سعراتنا وبنتحرك نحرق الاكل 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت

كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه