طريقه عمل الرز المعمر الفلاحي
طريقه عمل الرز المعمر الفلاحي في البيت
ارز معمر فلاحي في البيت |
في البدايه كلنا عارفين أن الرز المعمر من اشهر الوصفات المصريه
وكمان عارفين اد ايه مكوناته بسيطه وسهله
بس اتفقنا أننا قبل لما ناكل حاجه او ندخل جسمنا اي مكونات
لازم نعرف فوائدها ايه
يعني الرز المعمر عارفين أنه رز ولبن وقشطه سمنه
بس عارفين فوائد كل مكون ايه
نقول معلومه سريعه وندخل علي وصفتنا النهارده
فوائد اللبن
رز معمر فلاحي في البيت |
الحليب معروف أن ليه دور مهم في توفير الكالسيوم لعظام صحيه
لكن الحليب يوفر العديد من العناصر الغذائيه الأخري الضروريه
لصحه جيده
الي جانب الكالسيوم بعد الحليب مصدرللفسفور والبوتاسيوم والريبوفلافين وفيتامين ب وب12
ويحتوي على معادن وفيتامينات أخري بنسب أقل
كمان اللبن مشروب لتعزيز صحه الجهاز الهضمي
لانه بيحتوي علي اللكتيك الذي يساعد على تعزيز صحه الأمعاء وذياده التمثيل الغذائ،وهو مفيد للأشخاص الذين يعانون من الامساك
لانه ليخفف من حركه الامعاء ،بالاضافه الي أنه ليعابح مشاكل الجهاز الهضمي
مثل متلازمه القولون العصبي والتهابات المعده
كمان لازم نعرف أن اللبن لايودي لذياده الوزن لأن شرب كوب حليب يوميا حتي لو كامل الدسم لايزيد الوزن
لكن لازم الاعتدال في السعرات الحرارية من المصادر الأخري للاكل
فوائد الارز
رز معمر فلاحي في البيت |
الارز الابيض غني بالكربوهيدرات ،وهي المصدر الرئيسي للوقود في الجسم ،بالاضافه الي ذلك فإن العديد من انواع الارز الابيض ،مدعمه بفيتامينات B. باستثناء حمض الفوليك
كمان الارز بيحتوي علي بعض المعادن وهو منخفض السعرات الحرارية والدهون
ويوفر فوائد غذائيه لذلك يمكن أن يتناسب مع نظام غذائ
صحي
لكن نضع في الاعتبار لابد من توافر الاطعمه الغنيه بالالياف
لجعلها أكثر شبعا
طيب ايه كميه الارز الي بنحتاجها يوميا
أصحاب الوزن من 60الي70كيلو جرام بيحتاحوا 3معالق ارز
أصحاب الوزن من 80الي89كيلو جرام بيحتاحوا من 6الي 8معالق رز
أصحاب الوزن من 90الي 100كيلو جرام بيحتاحوا من 9معالق حتي 12
هل الارز الابيض سهل الهضم ؟
بالنسبه للناس الي بتعاني من بعض امراض الجهاز الهضمي
قد يواجهون صعوبه في هضم الألياف والبروتينات والدهون الموجوده في الكربوهيدرات المعقده ،في حين أن الرز البني أو الحبوب الكامله الأخري قد لايكون خيار لهم أثناء التوهج ،بسبب الانتفاخ والتهيج
وبكدا يكون الارز الابيض سهل الهضم وخيار رائع
مكونات عمل الارز المعمر الفلاحي في البيت
3كوب لبن
2كوب رز
1كوب ماء
2معلقه صغيره ملح
1معلقه كبيره زبده
1معلقه كبيره سمنه
2معلقه كبيره زيت
للوجه نص كوب كريمه اومعلقتين قشطه بلدي كبار
طريقه عمل الارز المعمر الفلاحي في البيت
في البدايه هنجيب اللبن وفي حله علي النار نحط اللبن
وابنيه ونغليهم
وبنجهز الطاجن وندهنه بالسمنه يعني بنغلفه كويس من كل الجوانب
بعد كدا نغسل الرز وتصفيه كويس
وننزل بيه في الطاجن ونضيف الذبده والسمنه والزيت
وندعك الارز بيهم يعني برده بنغلف الرز بالماده الدهنيه
بعد كدا بنزل باللبن وابنيه السخنين
ورشه الملح
ونقلب
وعلي الوش بنحط نص كوب كريمه طبخ أو معلقتين القشطه
علشان الوش يكون غني ودسم
طريقه تسويه الرز المعمر الفلاحي في البيت
نشغل الشوايه ونحط الطاجن تحتها لمده 10دقايق
علشان ياخد الوش الحلو
بعد كدا هنطفي الشوايه ونشغل الفرن علي رف أوسط درجه حراره 180
لمده 40دقيقه هيكون الرز استوي
لما يخرج نغطيه بفويل علشان الوش يفضل طري
وبالف هنا 😋
ممكن نقدمه مع فراخ مشويه او حمام اوكباب حله
انتي وذوقك
في النهايه احنا ممكن ناكل كل انواع الاكل بدون ذياده في الوزن
طالما عارفين نحدد كمياتنا وحاسبين سعراتنا وبنتحرك نحرق الاكل
تعليقات
إرسال تعليق