كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه
طريقه عمل كحك العيد الدايب أو الناعم بالملبن اوالعجوه
مكونات عمل كحك العيد الدايب
7كوب دقيق
نص كوب نشا
2ونص سمنه بلدي مبرده
3معالق لبن بودره
3معالق سمسم
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ريحه الكحكالدقبق
ماء دافئ
رشه ملح
مقادير الحشوة الكحك بالملبن
نص كيلو ملبن
معلقتين سمسم
معلقتين سمنه بدرجه حراره الغرفه
مقادير الحشوة الكحك بالعجوه
نص كيلو عجوه
معلقتين سمسم
معلقتين سمنه بدرجه حراره الغرفه
طريقه عمل عجينه الكحك
في البدايه هنجيب السمنه ونضرب في العجان كويس جدا
لحد لما تبقي زي الكريمه كدا أو في المضرب الكهربائي
نجيب بقي بوله ونحط فيها الدقيق والنشا واللبن البودرة والبيكينج بودر ونقلب كويس
في كبايه نجيب الميه الدافئه وندوب السكر وعليها الخميره
ولما تتخمر يعني حجمهايتضاعف
نصفها علي الدقيق والمكونات الي قلناها قبل كدا
نخلي بالنا أن الكحك مش بيتعجن احنا بنبسه بس
يعني يدوب نفرك المكونات مع بعض بس
علشان لوعجناه هيقلب علي قراميش مش كحك
ونخلي بالنا برده أن الطريقة دي بنحتفظ بالكحك شهر مش اكتر من كدا
نرجع بقي لشغلنا خلاص خلصنا العجينه بتاعتنا
نشتغل بقي في الخطوه التانيه وهي الحسون
حشوه الملبن اوالعجوه الطريقه واحده
نجيب الملبن وندعكه كويس جدا بالسمنه والسمسم ونكوره كور صغيره ونحطه علي صنيه علشان يبقي خلصنا من خطوه
بدل ما نبهدل ادينا بالملبن كل شويه
والعجوه نفي الطريقه يعني نجيب العجوه وندعكها في سمسم وسمنه
ونكورها كور صغيره برده
طريقه عمل الكحك سواء بالملبن أو العجوه
نجيب حته عجينه ونحط جواها قطعه ملبن أو عجوه
وتطورها كويس وبلاش نضغطها
وننرصها في صاج وبلاش ندهنها بسمنه او اي ماده دهنيه
كفايه جدا الدهون الموجوده الي في عجينه الكحك
بعد كدا نجيب البصامه أو المنقاش ونعمل احلي رسمه
وعلي فرن ساخن علي درجه حراره 180
وندخل الصواني نبدا باول صنيه عملناها يعني احنا خلاص عملنا
كل الصواني
نبدا باول صنيه عملناها
ولما يحمر من تحت خلاص كدا بنطفي ونخلي اللون اصفر
تعليقات
إرسال تعليق