كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه

 طريقه عمل كحك العيد الدايب أو الناعم بالملبن اوالعجوه 

مكونات عمل كحك العيد الدايب 

7كوب دقيق 
نص كوب نشا
2ونص سمنه بلدي مبرده 
3معالق لبن بودره
3معالق سمسم 
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ريحه الكحكالدقبق 
ماء دافئ 
 رشه ملح

مقادير الحشوة الكحك بالملبن 

نص كيلو ملبن 
معلقتين سمسم
معلقتين سمنه بدرجه حراره الغرفه

مقادير الحشوة الكحك بالعجوه

نص كيلو عجوه 
معلقتين سمسم 
معلقتين سمنه بدرجه حراره الغرفه

طريقه عمل عجينه الكحك 

في البدايه هنجيب السمنه ونضرب في العجان كويس جدا 
لحد لما تبقي زي الكريمه كدا أو في المضرب الكهربائي
نجيب بقي بوله ونحط فيها الدقيق والنشا واللبن البودرة والبيكينج بودر ونقلب كويس
في كبايه نجيب الميه الدافئه وندوب السكر وعليها الخميره 
ولما تتخمر يعني حجمهايتضاعف 
نصفها علي الدقيق والمكونات الي قلناها قبل كدا
نخلي بالنا أن الكحك مش بيتعجن احنا بنبسه بس 
يعني يدوب نفرك المكونات مع بعض بس 
علشان لوعجناه هيقلب علي قراميش مش كحك 
ونخلي بالنا برده أن الطريقة دي بنحتفظ بالكحك شهر مش اكتر من كدا
نرجع بقي لشغلنا خلاص خلصنا العجينه بتاعتنا 
نشتغل بقي في الخطوه التانيه وهي الحسون

حشوه الملبن اوالعجوه الطريقه واحده 

نجيب الملبن وندعكه كويس جدا بالسمنه والسمسم ونكوره كور صغيره ونحطه علي صنيه علشان يبقي خلصنا من خطوه 
بدل ما نبهدل ادينا بالملبن كل شويه
والعجوه نفي الطريقه يعني نجيب العجوه وندعكها في سمسم وسمنه
ونكورها كور صغيره برده 

طريقه عمل الكحك سواء بالملبن أو العجوه 

نجيب حته عجينه ونحط جواها قطعه ملبن أو عجوه 
وتطورها كويس وبلاش نضغطها 
وننرصها في صاج وبلاش ندهنها بسمنه او اي ماده دهنيه 
كفايه جدا الدهون الموجوده الي في عجينه الكحك 
بعد كدا نجيب البصامه أو المنقاش ونعمل احلي رسمه 
وعلي فرن ساخن علي درجه حراره 180
وندخل الصواني نبدا باول صنيه عملناها يعني احنا خلاص عملنا 
كل الصواني
نبدا باول صنيه عملناها
ولما يحمر من تحت خلاص كدا بنطفي ونخلي اللون اصفر 
والعجوه بنفس الطريقه

كحك بالملبن أو العجوه



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت