طريقه عمل بيكاتا باللحمه والفراخ

 طريقه عمل بيكاتا باللحمه او الفراخ بالمشروم

في البدايه ناخد معلومه عن المشروم 
مضاد اكيده 
مفيد لصحه القلب
يعزز صحه الجهاز الهضمي
يعزز صحه الدماغ
مهم لصحه الشعر والبشره 


طريقه عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم 

مكونات عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم 

1كيلو صدور بانيه
معلقتين زبده 
لتر لبن 
3معالق دقيق 
2معلقه قشطه 
مشروم 

طريقه عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم 

طبعا قبل حاجه بنغسل شرائح البانيه بالدقيق والملح والليمون
ونصفيها في مصفه
بعد كدا نتبلها بملح وفلفل أسود
ونحضر المشروم 
المشروم مش بيتغسل ياجماعه احنا بنضفه بس بمناديل المطبخ 
بعد كدا نقطعه شرائح
كدا حضرنا الفراخ والمشروم 
في طاسه علي النار نتبل البانيه وبعدين لما نخلص الكميه كلها 
نخرجها في طبق بره 
وننزل بالمشروم وفص توم نشوح بي خفيف 
وبعد كدا نضيف الدقيق ونقلب تقلبتين بعدها نضيف اللبن ولما يغلي ننزل بالبانيه 
وممكن نضيف مكعب مرقه اختياري وملح وفلفل 
وتعدي النار 
تلت ساعه بالظبط ونطفي خلاص استوت 
وبالف هنا 😋😋

طريقه عمل بيكاتا باللحمه والمشروم 

مكونات عمل بيكاتا باللحمه والمشروم

لحمه متقطعه وممكن ستيك لو متوفر 
1لتر لبن
3معالق دقيق 
2معلقه زبده 
مشروم 
بصله متوسطه 

طريقه عمل بيكاتا باللحمه والمشروم 

في البدايه نتبل اللحمه بملح وفلفل ونسبها شويه في التتبيلة 
في طاسه علي النار نحط معلقتين زبده وزيت
وننزل باللحمه ونحمرها من الجانبين 
بعد كدا نخرجها علي طبق بره 
وفي نفس الطاسه هنشوح البصله المتقطعة قطع صغيره
وبعد كدا ننزل بالمشروم ونقلب تقلبتين
بعد كدا ننزل بالدقيق ونقلب كويس
بعد كدا ننزل باللبن 
ولما يغلي نهدي النار ونسبها تستوي تلت ساعه
وبالف هنا احلي بيكاتا باللحمه 


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت

كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه