طريقه عمل الفلتو أو اللحمه البارده بالصور

 طريقه عمل عرق الفلتة اواللحمه البارده 

فوائد اللحمه 


لازم نعرف اي اكل بندخله جسمنا فائدته ايه والمقدار المناسب 
الي لازم ناخده منه 
اللحمه مصدر مهم جدا للبروتينات ومصدر عالي للحديد والكرياتين 
وتحتوي علي العديد من المعادن زي الزنك والفسفور 
كمان بتحتوي علي فيتامين منها ب1 ب2
وكمان 
اكبر مصدر لالفا ليبويك ودا اهم المصادر لمضادات الاكسده 

كم مره يجب تناول اللحمه في الاسبوع 

طبعا عارفين أن اللحوم الحمراء سواء ضاني اوبقر غنيه جدا بالدهون 
والي بدورها الذياده منها بيؤدي الي الكثير من أمراض القلب والشرايين 
يبقي ناكل اللحمه مره كل اسبوع بكدا بتاخد فائدتها ونبعد عن الأمراض 
والي بدورها بتقلل مستوي عمر الإنسان

مكونات عمل عرق الفلتو أو التربيانكو 

أو اللحمه البارده

عرق فلتو 
4بصلات 
4جزر 
توم فصوص صحيحه 
فلفل اسمر صحيح يعني مش مطحون 
وخيط اكل 
وذبده 
ورق لورا 
ملح 

طريقه عمل عرق الفلتو أو التربيانكو

أو اللحمه البارده
هنجيب عرق الفلتو ونخرمه بالسكينه 
وتربطه بالخليط كويس جدا
بعد كدا في كل خرم نحط شويه ملح وفص حبهان وفلفل اسمر حصي 
وهكذا بطول وعرض عرق الفلتو
بعد كدا في صنيه غير لاصقه ندوب الذبده اوالسمنه البلدي 
معلقتين مثلا ونشوح العرق كويس من كل جانب علشان نقفل كل المسام  
بعد كدا هتنزل عليه بالخضار المتقطع سواء جزر أو البصل 
اللورا 
ونشوحهم مع بعض وبعد نضيف حولي كوبايتين ميه سخنه
ولما يعلو نغطي الصنيع بورق فويل كويس جدا
وعلي فرن ساخن ساعتين لحد لما تستوي 
ولما تطلعيها تنشلي العرق وتسبيه يبرد وتدخليه التلاته 
ممكن ليله كامله لوعندك عزومه اعمليه قبلها بيوم 
او علي الاقل يفضل 3ساعات في التلاجه 
الفكره أنه لما تيجي تقطعيها تتقطع شرائح بسهوله 

طريقه عمل صوص عرق الفلتو أو التربيانكو

هنجيب الخضار الموجود في الصينيه ونضربه في الخلاط 
ونجيب معلقتين دقيق ونشوحهم في الذبده وننزل بنص كوب لبن 
والعصير بتاع الخضار وقلبي كل دا 
لحد  ما يغلي ويندمح مع بعضه

طريقه تقطيع عرق الفلتو أو التربيانكو

هنخرج العرق من التلاجه ونقطعه زي الصوره كدا شرائح بعرض 1سم 

طريقه تقديم عرق الفلتو أو التربيانكو

بنقدمه مع مكرونه أو شعريه او رز بسمتي بالكبده 
ونرش شويه مكسرات متحمصه وشويه بقدونس 
وبالف هنا 😋😋😋

هل ممكن نعمل بعرق الفلتو أو التربيانكو

حاجه تانيه غير الوصفه دي 
اكيد طبعا نعرف نعمل بيه بوفتيك أو لحمه مسلوقه 
تابعيني اعرفك كل وصفه ازاي 






تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت

كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه