طريقه عمل فراخ بانيه

 معلومه في دقيقه

الفراخ البانيه من الاكلات المشهوره في مصر وفي اي دوله تانيه 
بيحبها الكبار والصغار
لكن قبل لما ناكل حاجه لازم نعرف القيمة الغذائية الموجوده 
في الاكل بتاعنا علشان كدا هعرفك فايده الفراخ أو الدجاج ايه 

الدجاج بيحتوي علي السلينيوم والمعادن الأساسية التي تساهم في عمليه الايض ودا مفيد جدا الغده الدرقيه والتمثيل الغذائى
بالاضافه لفايتنين ب6الي بدوره بيحافظ علي الاوعيه الدمويه 
ومستويات الطاقه الي بتحافظ علي حرق السعرات الحرارية




كم مره يجب تناول الدجاج في الاسبوع ؟


النسبه المناسبه لتناول الدجاج او الفراخ هي 70جرام يوميا 
يعني نص كيلو اسبوعيا 
واكيد مش هناكلها مره واحده لكن الافضل أننا نقسمهم 
علي مرتين علشان جسمنا يستفيد 

مكونات عمل الفراخ البانيه

نص كيلو صدور فراخ شرائح 
علبه زبادي 
معلقتين خل كبار 
بيضه 
بصلتين 
فصين توم 
ملح 
فلفل اسود
كاري 
كركم 
كمون 

نص كيس بيكنج باودر 

طريقه عمل الفراخ البانيه 

تتبيل الفراخ البانيه

في بوله هنبشر البصل  وبعد كدا معصره كويس 
هناخد عصير البصل ونحط عليه 
الذبادي والتوم والملح والفلفل الاسود
الكاري والكركم والكمون 
نقلب كل دا مع بعضه 
ونفقش بيضه 
وننزل بصدور الفراخ في التتبيلة 
ونسبها مش اقل من نص ساعه وكل لما سبتيها هتبقي معاكي احلي 

تحضير الفراخ البانيه

هنحضر هنا خلطه التحمير 

بوله ونحط فيها كوب بوقسماط وعليه نص كوب دقيق 
وكمان نص كيس بيكنج باودر
ورشه ملح وفلفل ورشه كاري وكركم 

ونقلب كل شريحه بانيه من الناحيتين كويس جدا وتضغط علشان ميفكش 
ونعمل الكميه كلها بنفس الطريقه 
ونرجعه التلاجه نص ساعه 

قلي الفراخ البانيه

هنجيب طاسه ونملي نصها زيت ونسيبه يسخن جدا 
بعد كدا هننزل بالشرايح ومش كميه كبيره يعني أنني تلاته 
في كل مره 
هنحمر واول لما تاخد لون دهبي نقلب علي الوش التاني ونهدي النار 
علشان تبقي كرسبي وفي نفس الوقت مستويه 
وطلعليها علي مناديل مطبخ علشان تمتص الزيت 

تقديم الفراخ أو الدجاج البانيه 

في طبق ونرش عليه شويه بقدونس متقطع ونرص البانيه
بشكل جميل 
ممكن نقدمها مع المكرونه والسلطة 
او رز بشعريه وبطاطس متحمره 
وبالف هنا 😋


طريقه الفراخ البانيه دايت

هي نفس الطريقه الي شرحتها فوق لكن الاختلاف في طريقه 
التسويه 
هنا هنستغني عن الزيت أما ننانخطها في الغير فراير
طيب لومعندكيش هنحطها في طاسه غير لاصقه 
فيها معلقه زيت واحده ونحمر بس الطاسه تكون سخنه جدا 
في الاول بعد كدا نهدي النار وتغطي بغطا للكليه علشان يستوي 


طريقه الفراخ البانيه بدون بيض 

نفس الطريقه الي شرحتها فوق بس هنشيل البيضه ومش هيأثر في الطعم خالص هو القيمه الغذائيه هتقل بس 
لكن أي مريض حساسيه  من البيض 
يقدر يعمل نفس الطريقه لكن بدون بيض 


بالف هنا 😋
وهحطلك صور تسهل عليكي الطريقه 



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت

كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه