طريقه عمل صدورفراخ بالصوص الابيض والبقدونس

 طريقه عمل صدور الفراخ بالصوص الابيض والبقدونس

قبل لما نتكلم عن الوصفه تعالوا ناخد معلومه سريعة

عن فوائد صدور الفراخ أو الدجاج 

صدور الفراخ مصدر مهم جدا للبروتينات 
وليها دور فعال في بناء العضلات 
وكمان دور مهم في تقويه العظام 
ومفيده جدا لكل الي بيتبعوا اي دايت لأن كميه الدهون 
الي موجوده في صدور الدجاج بتكون قليله جدا 
كمان ليها دور مهم في خفض نسبه الكوليسترول في الدم

يلا بقي نشوف المكونات بتاع الوصفه بتاعتنا 

مكونات عمل صدور الفراخ بالصوص الابيض والبقدونس

4صدور فراخ او دجاج بدون عضم
1بصله متقطعه صغير 
6فصوص توم 
ربطه بقدونس متقطع صغير 
3معاق ذبده 
فلفل اسود
ملح 
كوب ميه ساخن 
كوب لبن 
2معلقه قشطه 

طريقه عمل صدور الفراخ بالصوص الابيض والبقدونس 

في البدايه طبعا هنغسل الفراخ بالدقيق والملح والليمون
ونسبها ربع ساعه 
بعد كدا نشطفها ونصفيها 
وفي نجيب الصدور ونقطعها زي الصوره كدا 

بعد كدا نتبل الفراخ بملح وفلفل 
وفي طاسه علي النار نحط معلقتين زبده ونشوح فصين  توم وننزل الفراخ نشوحها من الجانبين لحد لما لونها يحمر
حاولي الفراخ تاخد لون حلو لأن في نهايه الاكله هو دا اللون الي بيظهر 
بعد كدا ننشل الصدور علي طبق بره 
وبعد كدا ننزل في نفس الحكايه بمعلقتين دقيق ونقلب تقلبتين
ونضيف كوب الميه ونقلب كويس 
ونضيف كمان مكعب مرقه بتعزيز الطعم جدا 
ولما كل المكونات تغلي نزود اللبن ونقلب وبعد كدا معلقتين القشطه
ومزود ربطه البقدونس المتقطعة قطع صغيره 
بعد كدا نهدي النار لمده دقيقه بس علشان كل المكونات تتجانس مع بعض 
اخر خطوه 



هنضيف بقي صدور الدجاج ونعلي النار تاخد غلوه 
وتعدي النار ونسبها ربع ساعه تستوي 
وبالف هنا 😋
طريقه اقتصاديه جدا لتقديم. صدور الفراخ أو الدجاج بالصوص الابيض والبقدونس
ممكن تقدميها مع الرز الابيض 

طريقه عمل الرز الابيض

مكونات عمل الرز الابيض المصري

2كوب رز مصري مغسول 
ميه ودي بتكون عند عقله الصابع كدا 
معلقه ملح صغيره 
معلقه سمنه بلدي 

طريقه عمل الرز الابيض المصري

هنغسل الرز مرتين 
بعد كدا نصفيه ونضيف الميه زي ما قلنا لحد اول عقله صابع
ورشه الملح 
ونحطه علي نار عاليه لحد لما يغلي ويتشرب الميه 
وتعدي النار لحد لما يستوي 
بعد لما تستوي هنصيف معلقه السمنه البلدي 
وبالف هنا 😋

كمان ممكن بصدور الفراخ نعمل احلي اكله بالمشروم 

طريقه عمل صدور الفراخ أو الدجاج بالمشروم بالصوص الابيض 

مكونات عمل صدور الفراخ أو الدجاج بالمشروم والصوص الابيض 

4صدور فراخ 
مشروم 
4معالق ذبده
2معلقه دقيق 
معلقتين قشطه 
بصله 
فصين توم 

طريقه عمل صدور الدجاج او الفراخ بالمشروم والصوص الابيض

في طاسه علي النار نحط معلقتين زبده
وننزل بصدور الفراخ تاخد لون من الجانبين 
وننزل الفراخ 
ننزل بالمشروم المتقطع وعلي فكره احنا مش بنغسل المشروم 
احنا بنضفه بس بمناديل المطبخ
ونقلب المشروم في الذبده 
وننزل بالبصل والتوم ونقلب تقلبتين
ونضيف كوب ميه 
ولما يغلي نضيف كوب لبن ومعلقتين قشطه 
وتعدي النار لما كل الخليط يتجانس مع بعضه
بعد كدا نعلي النار وننزل بالفراخ ولما تغلي نضيف مكعب مرقه 
وبفضل فاين فودز 
بعد كدا ننزل بالفراخ ومهدي النار لحد لما تستوي 
وبالف هنا احلي صدور فراخ بالوايت صوص والمشروم 





تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل كنافه بالمهلبيه

طريقه عمل الملوخيه الناشفه أو الخضرا في البيت

كحك العيد الدايب باللبن اوبالعجوه